Tiltott Zónák

Tiltott Zónák

Vasárnaponként 17:00 és 22.00 órakor

A műsor olyan titkos helyekre kalauzolja el a nézőket, ahová senkinek, vagy csak keveseknek van belépése. Olyan kulisszatitkokba avat be, melyek a nagyközönség számára ismeretlenek

„Idegenek elől elzárt terület!”, „Belépés csak engedéllyel!”, „Tilos a bemenet!” – megannyi tiltás az életünkben. Úton – útfélen belebotlunk ilyen és ehhez hasonló feliratokba, táblákba. Bár az internet kora egyre kevesebb rejtélyt hagy az átlagembernek, még mindig sok a felfedezésre váró csoda, olykor itt, a közvetlen közelünkben, a városban, ahol élünk. Titok, az ismeretlen, a misztikus felfedezése mindig izgalommal tölti el az embert, szórakoztató formában tálalva pedig a tv nézőt is magával ragadja. Bemutatunk olyan helyeket, hol eddig még senki nem járt. Felfedezzük, bekúszunk, felszállunk, berepülünk, alámerülünk, megtaláljuk a legizgalmasabb történeteket a legextrémebb helyszíneken. A sorozat célja, hogy azokra a helyekre, ahol „Belépni tilos” tábla van kirakva, bevigye a nézőt, és egy bevállalós műsorvezetőn, Thuróczy Szabolcson keresztül megismertesse ezen elzárt helyek működésével és mindennapi életével.

Epizódok

1. epizód

Szentgyörgyi Dezső Kecskeméti Vadászrepülő /Fővárosi Állat- és Növénykert

Az epizód első felében Szabolcs a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisára jut be, ahol felkarolja az egyik legismertebb magyar gripenpilóta, Majerik Máté főhadnagy. Máté megígéri neki, hogy ha megszerzi az összes engedélyt és átesik mindenféle nehéz próbatételen, akkor felviszi egy körre az egyik gripennel…
Békésebbnek tűnő, mégis veszélyes pillanatok várnak Szabolcsra az epizód másik helyszínén. A Fővárosi Állat- és Növénykert tiltott, látogatók által elzárt területeire kap meghívást, és a nap végére túl lesz egy orrszarvú vérvételen és egy dühödt oroszlán megetetésén is.

2. epizód

Hungarocontrol/Bükki Nemzeti Park

Szabolcs a légiforgalmi-irányítók egy napját követi végig. Átesik egy biztonsági ellenőrzésen, és itt még lazának tűnik a nap, az egyik irányítóval próbál poénkodni. Szabolcsra nagy kihívás vár, egy új fejlesztésnek köszönhetően kipróbálhatja, vajon fel tud-e emelni pusztán a gondolatai erejével egy utasszállítót a kifutóról. Nem áruljuk el…
Később farkasok nyomát keresi Szabolcs a Bükkben, és közben a török-kori járatrendszerekbe is eljut. Kísérőjével olyan föld alatti, szűk labirintusokat járnak be, ahol annak idején a török elől menekített terményt és pénzt tárolták őseink. Szabolcs lelkes, egészen addig, amíg kísérőjének nyoma vész és neki egyedül kell kitalálnia a vaksötét labirintusból. És akkor jön a neheze…

3. epizód

NAV és Láthatatlan Budapest

Szabolcs gyomorgörccsel ébred aznap reggel, amikor a NAV-ban van jelenése. Főleg, hogy az adóosztályra is megy… Itt tudja meg, hogy egy napra beveszik a csapatba, és az adónyomozókkal olyan akcióban lehet része, amit eddig csak filmekben látott. Árucsempészeket fognak el, hamis termékeket vizsgáltatnak be, sőt, egy kamionos „üldözésben” is részt vesz. Megpróbál megtéveszteni egy nyomozókutyát, de ahhoz korábban kellett volna felkelnie…
Az epizód másik helyszíne a „láthatatlan Budapest”. Egy sörgyár földalatti vizes barlangrendszerébe éppúgy eljut, mint egy szintén a föld alatt lévő lőtérre, vezethet éjszaka metrószerelő-járművet, és teljesen új perspektívából is láthatja a fővárost, az egyik híd tetejéről.

4. epizód

Uszály a Dunán/SOS mentőkutyák

Egy tízemeletesház-méretű uszály halad a Dunán felfelé, hogy folytassa útját Németországig. Szabolcsot tiszteletbeli matrózzá fogadják, így csapattagként valódi feladatokat kap. Ez nem egy luxusút szállodahajóval, itt a katonasághoz fogható a szigor. A kabinban tesztoszteron-és pörköltszag, a fedélzetet felmosni több óra, és közbejön egy rendőrségi razzia is.
Az epizód másik részében szőrös négylábúaktól tanul kitartást, kockázatvállalást és elszántságot Szabolcs. Egy titkos, elzárt területen Szabolcsot befalazzák, és az omlás utáni mentést imitálva a kutyás mentőcsapat megtalálja. Innentől teljes az összhang és a bizalom, Szabolcs éles bevetésen is részt vehet…

5. epizód

A MH. I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezrede/Ipari Alpinisták

A tűzszerészeké az egyik legnehezebb szakma, ezt Szabolcs állapítja meg, miután végigkíséri Horváth Csaba alezredest néhány hétköznapi kalandján. Az ami Csabának a napi rutin része, Szabolcsnak már az első pillanatban nehéznek tűnik.
Szabolcs egy napra ipari alpinistának áll és legyőzi a saját félelmeit, mert olyan próbatételek elé állítják, amilyenekre nem igen vágyott korábban.
Az elején megtanulja az alapokat egy hegymászó teremben, hogy egyáltalán lelóghasson a magasból, vagy beülőben csünghessen.

6. epizód

Paksi Atomerőmű/Michelisz Norbert és a M1RA csapata

Szabolcs Magyarország legjobban őrzött ipari objektumába, a Paksi Atomerőműbe látogat. Védőruhát kap, így követi végig azt a bonyolult, de izgalmas utat, ahogy Pakson az elektromos áramot előállítják. Kísérőjével mások által elzárt területekre jut be, megnézi a reaktortartályt, és bejut a friss üzemanyag tárolóba, ahol az üzemanyag-kazetták szállítását is végignézheti. A gőzfejlesztő szűk terében kicsit aggódik, de kalandja végül szerencsés véget ér.
Szabolcs ezután Magyarország legeredményesebb autóversenyzőjével, Michelisz Nortberttel találkozik. Szabolcs feladata ezalkalommal: beépülni a csapatba és teljesértékű taggá válni egy versenyen.