A TELJES EPIZÓD ELÉRHETŐ ONLINE

Tabukról tabuk nélkül – új évad

Új évaddal jelentkezik a Spektrum egyik legnépszerűbb, díjnyertes saját gyártású sorozata, a „Tabukról tabuk nélkül”. Mentális betegségek, fogyatékosság, meddőség. Ismét csupa tabu téma, amelyről nem merünk és lehet, hogy nem is akarunk beszélni, pedig talán magunk is érintettek vagyunk.

Új tabutémák: a fogyatékosságtól az öngyilkosságon át a bűnösökig

Az első évad feldolgozta a halál, a gyász, a függőségek, a szexuális identitás és vágyak, az atipikus családok, az eltitkolt családi és múltbeli közösségi bűnök témáját. És ahogy a stáb egyre mélyebbre ásta magát a forgatás alatt, hamar kirajzolódott, hogy számtalan egyéb olyan téma létezik még a világon, amelyről borzasztó nehéz nyíltan és őszintén beszélni.

Ez indította útjára a sorozat második évadát, amely ezúttal a fogyatékosság, a mentális betegségek, az öngyilkosság, a zaklatás, a meddőség, valamint a bűnösök és vezeklők témakörét hozza közelebb a nézőkhöz. A sorozat készítői ezúttal is valódi sorsokat és embereket mutatnak be a közönségnek, akik őszintén beszélnek életük egy-egy olyan titkáról, amely több ezer embert érint minden országban, és minden korosztályban. A sorozat házigazdája most is napjaink egyik legnépszerűbb és legtöbbet foglalkoztatott színésze, Thuróczy Szabolcs. Amellett, hogy házigazda, a beszélgetések jelentős részét is ő készítette, ami talán a legnehezebb feladat. Úgy kellett beszélgetnie, hogy megnyíljanak előtte azok az emberek, akik a legféltettebb titkaikról, legbensőbb érzéseikről, eltemetett múltjukról eddig soha, senkinek nem beszéltek. Hiszen – ahogy Thuróczy fogalmaz – a „magyar társadalom sokszor hajlamos úgy kezelni bizonyos témákat, hogy amiről nem beszélünk, az nem is létezik.”

A hatrészes sorozat rendkívül különböző karaktereket, élményeket és érzéseket mutat be, így például a nézők megismerkedhetnek egy férfival, aki régen drogdílerként és verőemberként kereste a kenyerét, de mára felhagyott a bűnözéssel, és a fiatalok kedvenc bokszedzőjévé vált; egy börtönben ülő gyilkossal, akinek egy ismeretlen család levelei adnak nap mint nap reményt; vagy egy értelmi fogyatékos párral, akik gyermeket vállalhattak.

De bemutatkozik egy apa is, akit lánya molesztálásával vádolt meg felesége; egy kerekesszékes lány, aki megmutatja, hogy így is tud teljes életet élni, sőt ki nem hagyná kedvenc koncertjeit, és az is kiderül, hogy milyen annak a szakembernek az élete, aki telefonon próbálja meg lebeszélni az öngyilkosságról a segítséget kérőket.

A „Tabukról tabuk nélkül” második évada, bár rendkívül komoly és érzékeny témákat dolgoz fel, nagy hangsúlyt helyez arra is, hogy az egyes szereplőknek hogyan sikerült megbirkóznia a problémákkal, hogyan találtak kapaszkodót és kiutat a legnehezebb időszakokból.

Az egyes epizódok után sem hagyja magára a nézőket a Spektrum, egy-egy téma után ugyanis azonnal adásba kerül a „Tabukról tabuk nélkül” – Beszéljük meg! című félórás beszélgetős műsor, ahol Radnai Péter szakértő vendégekkel és érintettekkel járja körbe a legfontosabb kérdéseket.

Tabukról Tabuk nélkül, 2. évad:

1. epizód – Bűnösök és vezeklők (premier: október 25. 22:00)

2. epizód – Fogyatékosság (premier: november 1. 22:00)

3. epizód – Mentális betegségek  (premier: november 8. 22:00)

4. epizód – Meddőség  (premier: november 15. 22:00)

5. epizód – Zaklatás  (premier: november 22. 22:00)

6. epizód – Öngyilkosság   (premier: november 29. 22:00)

„Tabukról tabuk nélkül – Beszéljük meg!”, október 25. 22:55, Spektrum

További részek: minden pénteken az új epizódok után