A természet és az elővilág csodái

A természet és az elővilág csodái

Senki nem birtokolhatja, de bárki megismerheti

Hétvégente 9:00

Galéria

Élet a Serengeti Nemzeti Parkban

Május 15-16., 22-23., 29-30. 09:00

Ez a páratlan sorozat egy éven át követi a szavanna ikonikus állatainak összefonódó történetét. A műsor egyedülálló betekintést nyújt a mélyen Afrika szívében rejtőző Serengeti Nemzeti Park tiszta és érintetlen zugába, bemutatva az állatok mindennapi életének drámai eseményeit és a megható pillanatokat. Csatlakozzunk a magányos, büszkeségétől megfosztott nőstényoroszlánhoz, a szenvedélyes páviánhoz, aki elkeseredetten küzd, hogy visszaszerezze elvesztett szerelmét és a csíntalan, mókás mangusztacsaládhoz, akik éberen keresik az alkalmat, hogy ingyen ebédhez jussanak.

A fagy birodalma

Május 15-16., 22-23., 29-30. 10:10

A BBC forgatócsoport különleges sarkvidéki expedícióra invitálja a közönséget, amelyben olyan lélegzetelállító tájakra visznek el bennünket, amilyeneket talán soha életünkben nem fogunk látni a saját szemünkkel. A sorozat HD minőségben hozza el képernyőnkre a megfagyott sarkvidéki vadont, amilyennek talán utoljára láthatjuk, mielőtt a globális felmelegedés visszavonhatatlanul megváltoztatja azt, minden más helynél nyilvánvalóbban bemutatva annak romboló hatását. A sorozat narrátori feladatait a világ egyik legismertebb és legelismertebb természetfilmese, Sir David Attenborough vállalta el.

David Attenborough: Afrika

Június 5-6., 12-13., 19. 09:00

A BBC nagysikerű sorozatában úgy mutatja be Afrikát, ahogy még sosem láthattuk. Gyönyörű utazáson vehetünk részt, megismerhetjük Afrika öt csodálatos régióját, új történeteket, fajokat, eddig ismeretlen helyeket. Egyedülálló expedíció, ami bemutatja e hatalmas kontinens legszélsőségesebb részeit, a vad, ám rendkívüli tájat a maga hihetetlen élővilágával.

Hét világ, egy bolygó

Június 5-6., 12-13., 19-20., 26. 10:05

Többmillió évvel ezelőtt elképesztő erők szakították szét a földkérget és létrejött a hét kontinens, mindegyik saját, egyedi klímával, domborzattal és állatvilággal.
A sorozat Dél-Amerika színes édenkertjétől Afrika perzselő forróságáig mutatja be az egyes kontinensek valódi arcát és megtudhatjuk azt is, hogy mindez hogyan alakította a helyiek életét. Megdöbbentő hatású, meglepő történetek és csodálatos élővilág tárul szemünk elé. A Hét világ, egy bolygó egy gondolatébresztő utazás egy olyan világ körül, amelyről azt hittük, jól ismerjük.

Vadászat

Június 20., 26-27., július 3-4., 10-11. 09:00

A ragadozók és zsákmányaik versenye a legdrámaibb küzdelem a természetben. A legfelkészültebb természetfilmeseknek köszönhetően ebben a nagyszabású sorozatban bepillantást nyerhetünk a ragadozók halálbiztos stratégiáiba és az üldözöttek menekülési taktikáiba.

Állatkölykök: első hónapok, első lépések

Június 27., július 3-4. 10:05

Meghatározó viselkedések. Megható történetek. Tudományos felfedezések. Az Első hónapok, első lépések hat állatkölyök izgalmakkal teli 12 hónapját követi a vadonban. A hegyigorilla-kölyök eligazodik az erdő labirintusában. Az elefántbébi megtanul különbséget tenni barát és ellenség között. Egy alom sarkiróka-kölyök pedig az önálló boldogulásért küzd a kegyetlen tél beköszönte előtt. A már-már intim közelségben felvett képeknek köszönhetően a sorozat új megvilágításba helyezi az állatkölykök, falkák és csoportok világát és mindazt az új helyzetet, amit mi emberek okozunk a saját létünkkel.

Attenborough – Egy vadregényes élet

Május 15. 18:00

Ez a kivételes műsor figyelemre méltó képet fest a férfiról, aki a legenda mögött áll. Ezt a nem mindennapi életutat követhetjük nyomon, kezdve az ősmaradványokra „vadászó” kisfiútól a műsorvezetői karrierje kezdeti évein át egészen a számtalan újító és előremutató dokumentumfilm megalkotásáig, amelyek többek között a 3D és a 4K technológiák úttörő alkalmazásán keresztül megváltoztatták a természettudományi műsorokról alkotott képünket. A személyes hangvételű különkiadás végigkíséri Attenborough utazással töltött éveit a Galapágos-szigetektől a kanadai hegyeken át egészen a borneói dzsungelekig. A film eddig soha nem látott módon mutatja be David Attenborough-t.

Attenborough csodálatos világa

Május 16. 19:00

Az Attenborough csodálatos világa pazar pillanatkép az új utazásokat inspiráló időszakról. Attenborough négy káprázatos világra nyit ablakot: az óceánok, a szigetek, az ég és a múlt világára, és egyben bolygónk leglenyűgözőbb tájaira invitálja a nézőket, a Nagy-korallzátonytól a borneói esőerdőkig, az élővilág ékköveként jegyzett Galápagostól a Természettudományi Múzeum meglepő titkaiig.

Nagymacskák

Május 15-16. 19:00

Létezik egy állatcsoport, amely jobban magával ragad és lenyűgöz minket, mint az állatok bármely másik, éppoly elbűvölő és félelmetes csoportja. Ők a macskák. A Nagymacskák című műsor méltó ünneplése a macskák egész családjának. A világ elsőszámú ragadozói és mindenki kedvenc állatai úgy jelennek meg, ahogyan még soha nem látta őket. A lenyűgöző viselkedést csodálatos történetekkel ötvözve a sorozat bemutatja a macskák igazi természetét – és megmutatja, hogyan tudnak még mindig meglepetésekkel szolgálni. A világ ragadozóinak legragadozóbbika színre lép.