Hírek

Programajánló - Verzió Film Alapítvány első adománygyűjtő vetítése

2017.05.26. - A Verzió Film Alapítvány adománygűjtő vetítést szervez 2017. június 12-én 19:00-tól a Magvető Café-ban. A 13. Verzió Filmfesztivál közönségdíjas alkotását eredeti nyelven, angol és magyar felirattal láthatják az érdeklődők.

SONITA - A Verzió első adománygyűjtő vetítése

rendezte: Rokhsareh Ghaem Maghami / 2015 / Németország, Svájc, Irán / 91 perc / fárszi, dari

Az Iránban élő afgán tinédzser menekült lányt Sonita Alizadehet először 10 éves korában akarta férjhez adni édesanyja. Sonita  életcéljaival szöges ellentétben állnak a család tervei, hogy pénzért kiházasítsák, ami a jelenlegi feleség-árfolyamon mintegy 9000 dollár bevételt jelentene. Bátor, karakán ifjú hölgy, aki szembemenve az iráni szokásokkal és konzervatív patriarchális családjának elvárásaival, megharcol azért, hogy az lehessen, ami akar: művész, énekes és zenész.

Gyere el június 12-én 19 órakor a Magvető Caféba és vegyél részt a Verzió Filmfesztivál első adománygyűjtő vetítésén, hogy még több ilyen történetet hozhassunk el Nektek.

Ehhez  a Ti támogatásotokra is szükség van. Ezért a vetitésért adományként 3600 forintot kérünk. Az estre befolyt összeget ingyenes iskolai vetítésekre fordítjuk, hogy minél több Sonita korú fiatal tanulhasson a történetéből toleranciát és elfogadást. 

Külön megtiszteltetés számunka, hogy a vetítés után Morcsányi Géza, műfordtó, az Arany Medve - dijas  Testről és Lélekről című film főszereplője beszélget velünk a látottakról.     

A vetítés facebook oldalán jelezheted részvételi szándékodat.