Hírek

A “Brutális történelem” és a “Kicsi ország, kicsi Kína” a legjobbak közt

2016.01.13. - Komoly elismerést hozott a Spektrum Televíziónak a televíziós műsorok 2015-ös versenye, a ’Kamera Korrektúra 2015’: minden új, 2015 őszén bemutatott saját gyártású műsora bekerült a legjobbak közé.

A Brutális történelem sorozaté lett a ’tudományos, ismeretterjesztő’ kategória fődíja. Míg a Kicsi ország, kicsi Kína a ’dokumentum és portré’ kategória második helyezettje lett. A Spektrum nagyon büszke a saját gyártású ismeretterjesztő- és dokumentum műsorainak elismerésére.  A szép sikerre való tekintettel mindkét sorozatát újra műsorra tűzi február végétől .

A Brutális történelemmel a Spektrum arra vállalkozott, hogy megmutassa mindazt, amiről történelem órákon csak beszéltünk. Benézett az évszámok és a történetek mögé, igyekezett eloszlatni vagy épp bizonyítani izgalmas történelmi legendákat, újrajátszott fordulatos eseményeket, és modellezte azt is, amelyről még a történelem tankönyvekben sincs fotó.


A Kicsi ország, kicsi Kína egy titkos világba kalauzol: arra vállalkozik, hogy bemutassa a hazánkban élő kínai kolónia zárt közösségét, akikkel már majdnem harminc éve élünk együtt. A műsor egyúttal emberi sorsokat is bemutatott – jót is, rosszat is –, és elkalauzolta a nézőt ebben a kicsi országban megbúvó kicsi Kínába. A néző így betekintést nyerhetett a kínai kereskedők világába, megismerhette a hagyományos kínai gyógyítást és a mindennapokat is átszövő már-már vallásos hiedelmeket, bepillanthatott a kínaiak magánéletébe, illetve azt is láthatta, hogy ők hogyan szórakoznak, ideértve a számukra igen fontos valódi kínai konyhát is. Ezt a világot ilyen mélységében magyar sorozat még nem tárta fel.