Hírek

Anthony Bourdain: Fenntartások nélkül

2013.11.15. - A kétszeres Emmy-díjas, 2012-ben az amerikai kritikusok díját is elnyert sorozat újabb évada érkezik a Spektrumra. A sorozat az utazás és a gasztronómia teljesen egyedi elegyét nyújtja. Egyszerre kalandfilm és szakácsművészet, tisztelgés a történelem előtt és vérpezsdítően mai helyzetkép.

A házigazda Anthony Bourdain, ismert és elismert amerikai szakács, író és televíziós személyiség, aki folytatja elképesztő világjárását nyüzsgő nagyvárosoktól kezdve dzsungeleken keresztül a sivatagokig. 
Anthony Bourdain a sorozat minden részében belekóstol izgalmas vidékek ételspecialitásaiba, horgászik, főz, és eszik együtt hírességekkel, miközben mélyebben is megpróbál bepillantani a helyi szokásokba és hagyományokba. Végighalad Csernobilon, belekóstol a bécsi karácsonyi vásárok ízeibe, politikusokkal egy asztalnál Kambodzsa nehéz történelmi múltja is terítékre kerül, de nyáron felül Helsinkiben a világon egyedülálló kocsma-villamosra – amelyen 7 euróért a város nevezetességei egy korsó sör társaságában suhannak el. A műsorban olyan sztárvendégek bukkannak fel, mint Sean Penn amerikai színész, akivel Anthony egy haiti menekülttáborban beszélget, míg máskor az Oscar-díjas Christopher Walkennel főz együtt, de Norah Jones is énekel neki. 

Itthon Anthony Bourdain már jól ismert, könyvei révén egészen biztosan. 2000-ben jelent meg, és azóta szerte a világon ismertté tette őt gasztronómiai oknyomozása, „A konyhafőnök vallomásai – Mi zajlik a kulisszák mögött?” című bestsellere. 2005 óta készít, forgat televízióknak. Idén a Spektrum a másfél évvel ezelőtt forgatott sorozatát vetíti, ezzel párhuzamosan a CNN-en saját műsort vezet.

Anthony Bourdain: Fenntartások nélkül - premier december 2-án 22 órakor a Spektrumon.