Hírek

Képlékeny átalakítások, brutális robbantás sorozatok, festékszökőkutak nagyban és kicsiben

2013.10.21. - Ki hitte volna, hogy a lökéshullámokkal masszíroztatni is lehet? Nem kell hozzá más, csak egy kis cseppfolyós nitrogén, víz, valamint Hartlein Károly és lelkes csapata. A Brutális fizika harmadik adásában Vályi István nem tűzbe, hanem vízbe teszi a kezét a látványos kísérletért.

Hartlein Károly régóta dédelgetett álmát valósította meg a Brutális Fizika harmadik adásában. Első alkalommal, a műsor keretein belül próbálta ki, hogy mekkora nyomással bír egy 25 bár nyomáson tesztelt, cseppfolyós nitrogénnel töltött palack a vízzel teli hordóra. A kirobbanó eredménnyel zárult kísérlet nemcsak Károly és csapata emlékezetében, hanem a hordón is mély nyomokat hagyott.

A cseppet sem veszélytelen kísérletet a csapat először egy kisebb méretű palackkal is elpróbálta, amely szintén brutális hatást ért el.

A műsorból megtudhattuk azt is, hogy az alacsony légnyomású víz nemcsak forrásnak indul és furcsán zörög, de akár egy üvegpalackot is ripityára lehet törni vele. Hartlein Károly, Sándor, a demonstrátor és Vályi Pista végül azt is demonstrálták, hogy egy pillepalack és némi folyékony nitrogén milyen pusztító erejű lökéshullámra képes egy akváriumban.

Adás legjobb pillanatai:

Pohártörés hullámmal

Hordótánc

Zörgővíz

Képlékeny alakítás kicsiben

Képlékeny alakítás

Akvárium szétszedése Brutális fizika módra

Kimaradt jelenet:

Lökéshullámos masszírozás